Een greep uit mijn ervaring
Als professional heb ik vele jaren ervaring met het coachen van (hoog)gevoelige kinderen, jongeren, studenten en ouders. Niet alleen ben ik hier speciaal voor opgeleid, ik ben ook ervaringsdeskundige. Heb je een hulpvraag die niet gerelateerd is aan hooggevoeligheid? Ook dan kan ik iets voor je betekenen.
- 40 jaar onderwijservaring
- Specialist in het jonge kind (KLOS opleiding)
- Positieve gedragsbeïnvloeding
- Contactproblematiek
- Opleiding Hooggevoeligheidsdeskundige
- Geboorte in kaart
“Kinderen horen, zien en begrijpen”
Kindercoaching
Ik geloof dat de antwoorden in het kind zelf zitten.
Door goed naar het kind te kijken en te luisteren ontdekken hoe we een positieve verandering kunnen maken. Niet kijken naar wat niet goed gaat maar denken in mogelijkheden. Kijken en luisteren naar de emoties achter het gedrag. Deze herkennen en erkennen.
Positief denken bepaalt hoe je je voelt en gedraagt. Samen met mij ontdekt het kind zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Zo wordt er aan het zelfvertrouwen van het kind gewerkt en doet het kind zelfkennis op. Wanneer het kind gaat geloven in zijn kwaliteiten, wordt de focus verschoven van ‘probleem’ naar zelfkennis. Vaak is het ‘probleem’ dan geen probleem meer. Dit is iets waar het kind de rest van zijn leven wat aan heeft. Het resultaat? Een blij en gelukkig kind!
Iedereen weet dat buiten spelen goed is voor kinderen. Zeker voor hooggevoelige kinderen is buiten in de natuur zijn zelfs essentieel om zich goed te voelen. Natuur brengt rust en ontspanning en helpt kinderen en volwassenen om te gaan met de vele prikkels uit het dagelijks leven. En dat zijn er tegenwoordig nogal wat.
Er wordt steeds meer duidelijk over hoe dat dan precies werkt. Hoe natuur beide hersenhelften aanspreekt en daardoor een gevoel van balans laat ontstaan. Dat is de reden waarom ik ook graag buiten coach. Kinderen kunnen hierdoor weer groeien en bloeien en gaan zich krachtiger en gelukkiger voelen. Doordat je weer durft te vertrouwen op je gevoel zul je weer lekker in je vel zitten en kun je je weer verder ontwikkelen.
Ik coach kinderen in mijn praktijk aan huis maar trek ook regelmatig met ze naar buiten de natuur in.
“Als ik bij jou ben geweest, ben ik altijd héél blij!”
- Lisa, 8 jaar
1) Kennismaking
Een eerste telefonische kennismaking, ongeveer 30 minuten, is uiteraard gratis. Tijdens dit gesprek bespreken we wat en of ik iets voor je kan betekenen. Is er een wederzijdse klik dan kunnen we op korte termijn een intake plannen.
2) Intake
Besluiten we beiden om het coachingstraject aan te gaan, dan krijgt u een intakeformulier toegestuurd. Deze wordt door jullie samen thuis ingevuld. De ingevulde vragenlijst ontvang ik, minimaal 24 uur, voor we het intakegesprek in gaan terug. Het gesprek vindt plaats bij jullie thuis met beide ouders en zal 1 tot 1,5 uur in beslag nemen. Het doel van het gesprek is jullie hulpvraag zo helder mogelijk te krijgen. Waar mag verandering in komen en wat zijn de wensen.
Ieder kind is anders en dat vraagt om een aanpak op maat. Ik kijk en luister wat er nodig is en sluit daar op aan.
- Ik maak een trajectvoorstel op maat o.b.v. de intake en hulpvraag.
- +/- 8 coaching sessies waarin we in mijn praktijk of in de natuur aan de slag gaan met de verschillende onderwerpen die we overeengekomen zijn in het trajectvoorstel.
- Na elke sessie praat ik ouders even bij of stuur een mailtje waarin ik kort vermeld waaraan we gewerkt hebben. Soms krijg je tips hoe je thuis je kind kunt helpen het geleerde in praktijk te brengen.
- Na gemiddeld drie kind sessies vind er een oudergesprek plaats. We kijken dan hoe het gaat en wat er eventueel nog nodig is.
Voor het intakegesprek, de daarbij behorende voorbereidingen en een trajectvoorstel op maat reken ik € 79,00. Mocht je besluiten een traject bij mij te gaan volgen, dan worden de kosten van het intakegesprek verrekend.
3) Coaching
Tijdens de coaching-periode ga ik samen met jullie zoon of dochter op zoek naar zijn of haar talenten en kwaliteiten. Door deze eigenschappen spelenderwijs te ervaren en te benoemen zal uw kind hier inzicht in krijgen, meer rust ervaren, zich sterker gaan voelen en meer zelfvertrouwen krijgen. Hierdoor zal zijn of haar ongewenst gedrag veranderen en kan het kind zijn ware ‘IK’ weer laten zien.
In het coachingstraject zijn er vanzelfsprekend ook een aantal terugkoppelmoment aan de ouder. In deze momenten bespreek ik de voortgang van het traject op basis van de afgesproken doelstellingen. en kunnen we met elkaar bijsturen of het traject optimaliseren zodat een zo groot mogelijk waarde wordt gerealiseerd.
Per traject zullen deze afspraken verschillen over tijd maar altijd in afstemming met de ouder en het kind.
4) Afsluiting en evaluatie
Tegen het einde van het traject vindt er een evaluatiegesprek plaats waarin we samen overleggen of we de coaching kunnen afronden.
Coaching en vergoedingen
In de meeste gevallen wordt coaching helaas niet vergoed door de zorgverzekeraar. De kosten zijn in veel gevallen wel op te voeren bij de jaarlijkse belastingaangifte. Ook is het in sommige gevallen mogelijk de kosten te dekken met het Persoonsgebonden Budget (PGB).