Anny Cuppen Kindercoach Hooggevoeligheid

Anny Cuppen Kindercoach HooggevoeligheidHallo, ik ben Anny Cuppen een sensitieve moeder van 3 volwassen kinderen en trotse oma van 3 kleinzoons. Als kind voelde ik al dat ik anders op situaties reageerde dan andere kinderen. Ik beleefde gebeurtenissen intenser en kreeg daarbij diepe emoties. In de jongere jaren van mijn kinderen merkte ik dat ook zij diezelfde gevoeligheid ervaarden. Door die gevoeligheid werden er veel emoties geprikkeld en ontstond de zoektocht naar de juiste aanpak en begeleiding.

Dit herkende ik ook in mijn werk als leerkracht. Dagelijks ben ik, samen met de kinderen, op zoek naar de juiste begeleiding. Heel bewust heb ik gekozen voor het jonge kind. Ik geniet er elke dag van hoe zij spelend en ontdekkend leren. Het viel mij op dat het voor een aantal kinderen niet zo vanzelfsprekend was om tot leren te komen, ondanks dat zij cognitief gezien voldoende in huis hadden. Ik zag hen wegdromen, onzeker zijn, boos worden of veel moeite hebben met het uiten van emoties. Kortom, ik zag kinderen die zich niet begrepen voelden en hierdoor opvallend gedrag lieten zien.

Ik wilde graag meer voor deze kinderen betekenen. Dus ging ik op zoek naar manieren die mij zouden helpen dit doel te bereiken, zowel in mijn werk alsmede door trainingen en opleidingen te volgen. Toen ik mijzelf ging verdiepen in hooggevoeligheid, kwam ik op een punt waarbij ik ‘’rechtop ging zitten’’. Ik zag zoveel herkenning bij mijzelf, mijn kinderen en mijn leerlingen. Opeens viel alles op zijn plaats. Wat zou ik het fijn vinden om ouders en kinderen te helpen hooggevoeligheid vroegtijdig te ontdekken.

Vriendelijke groet, Anny Cuppen kindercoach (hoog)gevoeligheid

"Geef ruimte aan emoties en geef grenzen aan gedrag."

Mijn interesse was gewekt voor het (hoog)gevoelige kind

Om mezelf te verdiepen in hooggevoeligheid, ben ik de opleiding Hooggevoeligheidsdeskundige gaan volgen. Hier heb ik leren begrijpen hoe het hoogsensitieve brein werkt. Herkennen en erkennen dat het een andere, intensievere manier van beleven en verwerken is. Hoe je angsten onder ogen kan komen en overwinnen, grenzen kan stellen, diepere emoties leert accepteren en durven zien en omarmen van je eigen kwaliteiten. Door deze ontwikkelingen leren kinderen hun eigen keuzes te maken en verantwoording te nemen. Mijn doel, kinderen die hun eigen weg durven te kiezen en vrolijk door het leven stappen.

Meer over Anny

  • Ik wandel graag in de natuur, hier vind ik rust en kan ik me heerlijk ontspannen.
  • Ik kan erg genieten van muziek en vind het heerlijk om hier samen met kinderen op los te gaan.
  • Van verse bloemen in huis en in mijn praktijk word ik blij. Het liefst veldboeketten.
  • Ik ben kleuterjuf in hart en nieren.
  • Moeder en oma zijn voelt voor mij als leerzaam en onvoorwaardelijke liefde.
  • Verder reis graag op zoek naar mooie natuur, nieuwe culturen en gebruiken.