From the blog

Hiep, hiep, hoera er is er eentje jarig!

Maar hoe vier je een kinderfeest tijdens de coronatijd? Juist nu de lockdown verlengd is hebben we extra behoefte aan positiviteit en wil je het leven vieren.

De verjaardag van kinderen die nu thuis zitten, ziet er anders uit dan iedereen voor ogen had. Dat kan een flinke teleurstelling zijn. Uitdelen in de klas zit er niet in, net als een kinderfeestje. Hoe kun je ervoor zorgen dat de verjaardag van je kind toch heel speciaal en feestelijk is?

Een aantal tips.

 1. Versier het huis nog meer dan normaal. Haal extra slingers in huis en hang de hele woonkamer vol. Of blaas ballonnen op om de kamer mee te vullen. Als je jarige kind ’s ochtends de kamer inloopt wordt hij verrast met een prachtig versierde kamer.
 2. Zorg voor een versierde stoel en een speciale feestmuts. Net als op school, maar dan in de huiskamer.
 3. Verzorg een feestelijk ontbijt op bed met een verjaardagslied en zijn/haar lievelingsontbijt.
 4. Schrijf een bericht aan je kind om zo je kind in het zonnetje te zetten.
 5. Schrijf een lieve boodschap op de spiegel of versier het raam met feestelijke tekeningetjes als hij nog niet kan lezen.
 6. Vraag familie of vriendjes/vriendinnetjes om van tevoren eventuele cadeaus die ze van plan waren te geven op te sturen. Laat je kind ieder uur een cadeautje open maken. Ze kunnen vast niet wachten tot ze weer een cadeautje open mogen maken en ze hebben steeds een uur de tijd om er lekker mee te spelen.
 7. Verstop cadeautjes in huis of, bij mooi weer, in de tuin en laat de jarige op zoek gaan naar de cadeaus. Gebruik hiervoor cadeautjes die familie of vrienden hebben opgestuurd of koop zelf kleine cadeautjes. Wat een feest!
 8. Regel ieder uur een speciaal telefoontje. Vraag opa’s/oma’s/tantes/ooms/neefjes/nichtjes/vriendjes/vriendinnetjes om op een bepaald tijdstip te Face-timen of videobellen naar de jarige job (of via jouw eigen telefoon natuurlijk). Hoe leuk is het als de jarige ieder uur of ieder half uur verrast wordt met een gezellig beeldtelefoontje.
 9. Vraag familieleden en vrienden om een verjaardagskaartje te schrijven en op de post te doen. Hoe jarig kunt je je voelen met een berg verjaardagskaarten?
 10. Laat je kind de dag bepalen. Wil hij een dansfeestje houden? Een hut bouwen in de huiskamer? Verstoppertje spelen door het huis?
 11. Ieder kind is dol op picknicken! Met mooi weer kun je lekker in de tuin of in het bos picknicken, maar ook thuis is picknicken een echte favoriet onder veel kindjes. Leg een mooi kleed op de grond en kies voor vrolijke bordjes en bekertjes voor een perfectie picknick setting.
 12. Laat de jarige beslissen wat er die dag gegeten wordt? U vraagt, wij draaien!
 13. Bij een verjaardag horen traktaties! Breng samen met je kind traktaties rond bij klasgenootjes en vriendjes.
 14. Drive-thru verjaardag. De jarige neemt plaats voor het huis, waarna familie en vrienden langsrijden met de auto voor felicitaties en om eventuele cadeautjes af te geven. Hoe leuk is dat?
 15. Benadruk niet te vaak dat de verjaardag anders is dan normaal. Besteed liever aandacht aan wat wél kan in plaats van niet. Het belangrijkst is dat je kind deze dag in het zonnetje staat, dan komt het jarige gevoel vanzelf.

Ik wens jullie een hele fijne verjaardag!
Bij Anny kindercoaching
Www.bijanny.nl Uden
Contact@bijanny.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.